У планах Ткачовых — нацыянальны, мясцовы сыр з сырога малака, як англійскі Чэдар, швейцарскі Эменталь ці Парміджана-Рэджана з італьянскай правінцыі Парма, дзе гэтыя сыры рабілі спрадвеку пры дапамозе мясцовай пароды кароў і ўласнага рэцэпту сыра.
Сёння ў краінах Еўразвязу тэма геаграфічнай і гістарычнай прывязкі моцна развіваецца. Для атрымання фінансавай і тэхнічнай падтрымкі, а таксама дазволу на высокую цану, фермы павінны прайсці ўсе стадыі праверкі: пацвердзіць, што яны не кормяць кароў сіласам і камбікормам, не выкарыстоўваюць тэхнічнай хіміі ў вытворчасці, прымяняюць вольны выпас. Яны павінны мець натуральны пограб — не лядоўню ці рэфрыжыратарную ўсталёўку, а менавіта пограб. І, выканаўшы ўсе гэтыя ўмовы, прайсці сертыфікацыю прадукту.
Сёння ў Беларусі ўсіх кароў у асноўным пакрываюць семенем амерыканскай Гальштынскай каровы. І такая карціна назіраецца па ўсім свеце — мясцовыя пароды прайграюць па колькасці малака. На прадпрыемстве “Новы двор — Агра” Свіслацкага раёна Гродзенскай вобласці разводзяць абарыгенную пароду каровы — беларускую чырвоную. Там яе скрыжоўваюць з Дацкай чырвонай, каб атрымаць больш малака, але захаваць ген нашай каровы, чыё малако мае большую тлустасць і ўтрымлівае больш бялку, што ідэальна для вытворчасці сыроў. У будучыні Ткачовы збіраюцца замяніць сваіх кароў менавіта на гэтую пароду.