Я замяніла сродак для мыцця посуду гарчыцай. Я спрабавала некалькі варыянтаў – рабіла адвар з мыльных арэхаў, луг (настояны попел), карысталася содай, воцатам. Але найбольш мне спадабалася менавіта гарчыца. Гэта наш абарыгенны прадукт (я нават аднойчы сабрала ўраджай гарчыцы ў сябе ў агародзе). На тое, каб даставіць яго насенне мне на кухню, не трэба траціць столькі рэсурсаў і паліва, колькі трэба для таго, каб даставіць з Індыі той жа мыльны арэх. Выявілася, гарчыца цудоўна змагаецца з тлушчам. Дастаткова толькі змяшаць невялікую колькасць парашку з вадой, макаць губку ў гэтую юшку ды мыць ёю посуд. Акрамя таго, атрымліваецца вельмі танна, асабліва калі яшчэ і гарчыцу самому вырошчваць. Сёння ў нас ёсць пасудамыйка. У адсек для мыйнага сродку я таксама насыпаю гарчыцу і праз дзве гадзіны дастаю чысцюткі посуд. Да таго ж я перастала баяцца, што недасканала змыты сродак патрапіць мне ў страўнік. Гарчыца – гэта ядома.