Раніцай спяшаюся да Саіды, каб прасачыць далей за прыгатаваннем хлеба. Першай справай гаспадыня распальвае печ. Пакуль яна будзе займацца іншымі справамі, печ прагрэецца і будзе гатовая да выпякання хлеба.
Апара настаялася і цяпер самы час зрабіць з яе паўнавартаснае цеста. Для гэтага дадаем туды кмен, кунжут, льняное насенне (усё на густ, можна дадаць тое, што вы любіце, ці не дадаваць нічога), паўтары сталовыя лыжкі ферментаванага жытняга соладу, размешанага з вадой (для жытняга смаку), чайная лыжка солі, чайная лыжка цукру. Адна-дзве шклянкі мукі дадаём, памешваючы ўсё, пакуль кансістэнцыя цеста не стане даволі густой, крыху радзейшай, чым на пяльмені. Калі цеста атрымаецца занадта густым, хлеб будзе сухім. Можна дадаць крыху варанай таўчонай бульбы.